609 76 52 51 -- ASSOCIACIÓ ASTRONÒMICA SANT CUGAT-VALLDOREIX astronomia-junta@astronomia.cat

Dr. JOSÉ IGNACIO LATORRE
Catedràtic de Física Teòrica de la UB

Documental Thats the story. Nobel laureated Roy J. Glauber remembers the making of the atomic bomb, ha estat produït pel catedràtic de Física Teòrica de la UB José Ignacio Latorre.

Manhattan era el nom en clau del projecte de recerca desenvolupat durant la Segona Guerra Mundial pels Estats Units amb l’objectiu de fabricar la primera bomba atòmica de la història. L’èxit d’aquest projecte va fer possible els bombardejos sobre Hiroshima i Nagasaki, al Japó, l’agost de 1945, un dels episodis més tràgics de la història. Abans que acabés l’any, havien mort més de 200.000 persones, sense comptar les que van patir seqüeles, que van durar dècades.
Ara, en el documental That’s the story. Nobel laureated Roy J. Glauber remembers the making of the atomic bomb, produït pel catedràtic de Física Teòrica de la UB José Ignacio Latorre, s’hi entrevista l’últim supervivent del projecte Manhattan, Roy J. Glauber, i s’hi inclouen imatges inèdites recentment desclassificades.

Glauber, que va rebre el Premi Nobel de Física l’any 2005, juntament amb John L. Hall i Theodor W. Hänsch, per la seva contribució a la teoria quàntica de coherència òptica, va treballar al Laboratori Nacional de Los Alamos, el centre de recerca més important del projecte Manhattan. Al film parla principalment dels estudis que es van fer en aquest laboratori i de l’equip científic que hi va treballar. A més a més, el documental mostra per primer cop material audiovisual dels arxius de Los Alamos que ha estat desclassificat recentment.
El documental ha estat codirigit per Maite Soto Sanfiel, professora del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la UAB, i per Òscar Cusó, i hi ha participat el Centre de Ciències de Benasc Pedro Pascual. El film That’s the story el distribueix Moonrise Pictures i s’ha presentat al Mercat de Cinema Europeu (EFM) del Festival Internacional de Cinema de Berlín.

Carme Mas-AASCV

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a major informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »