609 76 52 51 -- ASSOCIACIÓ ASTRONÒMICA SANT CUGAT-VALLDOREIX astronomia-junta@astronomia.cat

Fòrum – Ciència-Religió
Ponents:
Dr. Emili Elizalde
Francesc Badia Ortega


El debat entre els ponents va ser explicar de quina manera es té necessitat de Déu sense enfrontar ciència i religió. Bé que la ciència va néixer enfrontada a la religió, avui ja no és així. Varen delimitar bé els camps per no caure en definicions i confusions. Es va parlar de l’infinit (tema en què el Dr. Elizalde n’és l’expert comentat que ho explica enllà les fronteres: EE.UU); també es va fer un paral·lelisme amb l’astronomia plantejant si Déu n’era el creador o bé va sorgir per atzar de la Gran Explosió, estructurant el Fòrum en camps de continguts assequibles per obrir el debat entre el públic. Varen dilucidar quin són els nivells de realitat perquè segons sembla, la realitat està estructurada en una jerarquia de nivells : físic, biològic, mental, subtil, causal i últim. L’estudi del primer nivell és el camp de la física i la química, el segon el de la biologia, el tercer de la psicologia i la filosofia . El nivell subtil és l’àmbit de la religió que ens introdueix a Déu. El nivell causal és el dels savsi que busquen las transcendir el subjecte i l’experiència. De l’últim no sen por parlar perquè està més enllà de la realitat i no hi ha paraules per això. Cada disciplina engloba l’anterior, però no al revés: així la biologia utilitza al física però la física no utilitza la biologia, els nivells inferiors no poden incloure els superiors: és el principi fonamental de la filosofia; Déu per exemple no pot ser explicat però si tenir el concepte de fe que genera la necessitat de creure que existeix.

.Carme Mas-AASCV

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a major informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »