609 76 52 51 -- ASSOCIACIÓ ASTRONÒMICA SANT CUGAT-VALLDOREIX astronomia-junta@astronomia.cat

Dr. ROMAIN QUIDANT – Investigador del ICFO.

Explica que combinen tecnologia, fotònica i medicina. Menciona al Dr. Torner fundant Institució de recerca ICFO. La fotònica està present en la nostre vida quotidiana i ho demostra amb els mòbils. Parla de Microscopy quantum information (la Llum per la salud). Continua amb Nano-optics. La Llum té unes propietats extraordinàries, objectes macroscòpics (Nano – plasmanics), és a dir, nano partícules. Les nano partícules porten una antena que funciona amb freqüències òptiques, interactuen sols amb uns colors específics. De fet, la història ja ens parla de nano partícules com són els vitralls de les catedrals perquè els seus colors tan vius porten metalls que no es veuen. Es pot fer servir la llum com una font sobretot en medicina. Els metges, si han de diagnosticar una malaltia, podran utilitzar la nano tecnologia: Cancer is usually diagnosed based on the detections of a macroscòpic tumor. Explica les diferents tècniques, força complicades i difícils encara per duu a terme com és el cas d’una gota de sang (Monitoring our health on the molecular scale?),a través de la qual es pugui identificar la cèl·lula tumoral, aïllar-la i reduir-la (…with a simpe, fast and low cost test?). Això està en fase de proves i no podem dir que s’aplica per diagnosi (Standard càncer dignosis).

Carme Ma – AASCV

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a major informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »