609 76 52 51 -- ASSOCIACIÓ ASTRONÒMICA SANT CUGAT-VALLDOREIX astronomia-junta@astronomia.cat
AstronoCat (@Astrono_Cat)
Recordatori: Avui a les 20h @AASCV ha organitzat una conferència per parlar de la matèria i energia obscures de la mà del Doctor Fernàndez.
(https://twitter.com/Astrono_Cat/status/826423200066236416?s=02)
—————————————————————————————————————————-
Cugat.cat (@cugatcat)
El cicle de l’ @AASCV se centra aquest dimarts en la matèria i  l’energia obscures https://t.co/0wiZQ4RBg0 #SantCugat #infolocal https://t.co/am5Y4pbxps
(https://twitter.com/cugatcat/status/826409704310054913?s=02)
—————————————————————————————————————————-
 Hit threatening asteroids’ bright spots to deflect themPaler, softer rock is the best target if we want to knock incoming asteroids off course, suggests a study of the Chelyabinsk meteor that blew up over Russiawww.newscientist.com

https://www.newscientist.com/article/mg23331104-500-hit-threatening-asteroids-bright-spots-to-deflect-them-from-earth/?utm_medium=Social&utm_campaign=Echobox&utm_source=Twitter&utm_term=Autofeed&cmpid=SOC%7cNSNS%7c2017-Echobox#link_time=1485346930

———————————————————————————————————————————

El Observatorio Astronómico del Montsec descubre su primer exoplaneta

http://www.ieec.cat/es/uncategorized/el-observatorio-astronomico-del-montsec-descubre-su-primer-exoplaneta/


Treball conjunt Dr. Josep Maria Trigo Rodriguez – Dr. Jordi Sort Viñas

Link d’un treball que ha sortit just avui i fet conjutament entre els grups del Dr. Josep Trigo i Dr. Jordi Sort – investigadors  -conferenciants i socis de l’Entitat (un primer pas per com desviar meteorits que siguin perillosos per la Terra)

http://www.csic.es/noticias-y-multimedia?p_p_id=contentviewerservice_WAR_alfresco_packportlet&p_p_lifecycle=1&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_pos=1&p_p_col_count=2&_contentviewerservice_WAR_alfresco_packportlet_struts_action=%2Fcontentviewer%2Fview&_contentviewerservice_WAR_alfresco_packportlet_nodeRef=workspace%3A%2F%2FSpacesStore%2F77c5bd8d-298a-4f3f-8bfa-10f00c04e8d5&_contentviewerservice_WAR_alfresco_packportlet_gsa_index=false&_contentviewerservice_WAR_alfresco_packportlet_title=noticias&contentType=news


Un equip de científics de l’IEEC estudia com evitar la col·lisió d’asteroides a la Terra

astronocat posted: “La identificació del punt dèbil d’aquests cossos és, ara per ara, la millor manera de fer-ho Les possibilitats que un asteroide xoqui contra l’escorça terrestre són molt escasses. Malgrat això, un equip de científics de l’Institut de Ciències Espacials (I”

Respond to this post by replying above this line

 

New post on ASTRONOCAT

 

#Actualitat | Un equip de científics de l’IEEC estudia com evitar la col·lisió d’asteroides a la Terra

per astronocat

La identificació del punt dèbil d’aquests cossos és, ara per ara, la millor manera de fer-ho

Les possibilitats que un asteroide xoqui contra l’escorça terrestre són molt escasses. Malgrat això, un equip de científics de l’Institut de Ciències Espacials (IEEC-CSIC)ha realitzat un estudi per trobar la manera d’evitar que aquests cossos acabin impactant sobre l’escorça del nostre planeta. Aquest estudi tracta, concretament, sobre les febleses dels asteroides i ha estat publicat a la revista The Astrophysical Journal, considerada la més important del moment en el camp de la investigació.

Després d’una profunda anàlisi sobre les restes del meteorit –elaborada a través de puncions mínimes sobre la seva capa– l’equip de l’IEEC ha descobert i ha catalogat la duresa i l’elasticitat com a factors primordials. De fet, Carles Moyano –investigador del projecte– ha explicat que és “una informació fonamental per veure quines zones seran més fàcils de desviar”. I és que segons ha aclarit el científic,  tot cos celeste disposa d’una part fosca o dura més resistent i, per tant, més difícil d’impactar. I d’altra banda, d’una part tova on radiquen principalment les possibilitats de desviar-lo.

La base tot aquest estudi neix a partir de Cheliábinsk, un objecte d’unes 11 tones i més de 18 metres de diàmetre que va impactar sobre Rússia al febrer de 2013. Han estat les restes del cos, així com el bon estat en què es trobaven, els elements clau per a la realització exitosa de l’estudi. Per altra banda, cal apuntar que Carles Moyano i Josep Mª Trigo han estat les personalitats amb més ressò durant el seguiment, però no els únics responsables.

El finançament: l’obstacle a superar

Per últim, cal recordar que han estat diversos els projectes iniciats al llarg dels darrers anys sobre el tractament dels asteroides i el seu perill. El finançament, però, ha esdevingut –i encara és- un freqüent problema per la seva consecució.

Sense anar més lluny, l’Agència Espacial Europea (ESA) va negar la proposta de finançar un projecte comú amb la NASA, suposant així una limitació al desenvolupament de l’activitat científica. Tanmateix, la NASA manté viva la missió DART (Double Asteroid Redirection Test) a l’espera de la represa de la missió AIM (Asteroid Impact Mission), tard o d’hora, per part de l’ESA.

astronocat | 27 gener, 2017 a les 7:10 pm | Categories: Sin categoría | URL: http://wp.me/p8iGdX-3c

Comment    See all comments
Unsubscribe to no longer receive posts from ASTRONOCAT.
Change your email settings at Manage Subscriptions.Trouble clicking? Copy and paste this URL into your browser:
https://astronocat.wordpress.com/2017/01/27/actualitat-un-equip-de-cientifics-de-lieec-estudia-com-evitar-la-collisio-dasteroides-a-la-terra/
Thanks for flying with WordPress.com

Entrevista a Joan A. Català (soci Entitat-  El Matí de Catalunya Ràdio
http://www.ccma.cat/catradio/alacarta/el-mati-de-catalunya-radio/joan-anton-catala-no-mirem-suficientment-al-cel-ens-ajuda-a-pensar-hem-de-fer-ho-mes-sovint-/audio/945889/


Ajuntament: “Viu la Cultura de Prop”.

www.centresculturals.santcugat.cat

—————————————————————————————————-

HISTÒRIA DE LES ATMOSFERES TERRESTRES: ASTROFÍSICA, GEOLOGIA I VIDA 26 gener, 2017 a les20h – Museu de Sant CugatConferència d’en David Jou, doctor en Ciències per la Universitat Autònoma de Barcelona. Associació Astronòmica Sant Cugat – Valldoreix

—————————————————————————————————-

 ASTRONOCAT              AstronoCat‏@Astrono_Cat

_______________________________________________________________

ACTIVITAT SANT CUGAT

Conferència. “Història de les atmosferes terrestres: astrofísica, geologia i vida” http://ow.ly/cUn2308mS1W  Organitza:@AASCV

__________________________________________________________

 CUGAT.CAT

La història de les atmosferes terrestres, a la xerrada d’avui de l’Associació Astronòmica

David Jou parlarà de l’atmosfera terrestre / Foto: Commons

Cultura PDF

El catedràtic de Física de la Matèria Condensada de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) David Jou pronunciarà aquest dijous la conferència ‘Història de les atmosferes terrestres: astrofísica, geologia i vida’. Jou és doctor en Ciències per la mateixa universitat, ha publicat al voltant de 200 articles de física de la matèria condensada i començarà la xerrada a les vuit del vespre al Claustre del Monestir. L’entrada és gratuïta.

——————————————————————————————————————————————-

VIURE LA CULTURA-AJUNTAMENT DE PROP

http://centresculturals.santcugat.cat/arxius/document/4503/arxiu/programa_feb_jun_2017_web.pdf

——————————————————————————————————————–

Avenços industrials, física de partícules i ones gravitacionals, a les xerrades de l’AASCV de febrer 2017

L’AASCV organitza sis conferències sobre ciència i espai / Foto: AASCV

L’Associació Astronòmica Sant Cugat-Valldoreix proposa sis xerrades aquest febrer amb protagonisme per les ones gravitacionals, la física de partícules i, també, dels avenços en la indústria. Al cicle també hi haurà espai per a diàlegs entre ciència i religió, una conferència sobre les aplicacions de l’astronomia i una altra sobre habitabilitat planetària.

La primera de les conferències serà el 7 de febrer amb ‘La Segona Revolució Industrial: d’Edison a Tesla’, a càrrec d’Andreu Valls al Xalet Negre. Dos dies després, el professor de la UPC Ignasi Casanova parlarà de les característiques dels planetes del sistema solar, el seu origen, evolució i zones d’habitabilitat planetària.

El 14 de febrer començarà la sèrie ‘Diàlegs entre ciència i religió’, fet en col·laboració amb el Seminari de Teologia i Ciències de Barcelona (STICB), amb una conferència d’Emili Elizalde sobre l’origen de l’univers. El dia 16, les ones gravitacionals prendran el protagonisme de la mà del doctor Carlos Sopuerta, de l’Institut de Ciències de l’Espai.

El 23 de febrer, Matteo Cavalli-Sforza parlarà sobre les principals novetats sobre física de partícules. L’última conferència anirà a càrrec de Josep Manel Carrasco, que parlarà de les aplicacions de l’astronomia.


Cugat.cat ‏@cugatcat

Física quàntica, atmosferes terrestres i matèria obscura, aquest gener a les conferències de l’@AASCVhttp://www.cugat.cat/noticies/cultura/125020/fisica-quantica-atmosferes-terrestres-i-materia-obscura-aquest-gener-a-les-conferencies-de-l_aascv …pic.twitter.com/5el2zkmn4U

————————————————————————————————————————————————————-

 

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a major informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »