609 76 52 51 -- ASSOCIACIÓ ASTRONÒMICA SANT CUGAT-VALLDOREIX astronomia-junta@astronomia.cat

La sessió de cine fòrum es va comentar Interestel·lar  pel fet que té més ciència i ficció intel·ligent, a banda, amb molt sentiment. La Dra. Sònia Fernández –Vidal va escollir fragments de la pel·lícula molt encertats, talls que varen donar joc perquè el públic fes preguntes sobre el per què surten de la Terra a la recerca d’un nou planeta per la supervivència dels humans?; per què el temps es rellenteix  a l’espai?;  què troben: un forat de cuc o un forat negre?. De les moltes preguntes, totes varen ser contestades i explicant de quina manera és vist l’espai i el temps amb relació a nosaltres i les dificultats d’un viatge més enllà del Sistema Solar. Es va reflexionar sobre problemes que a tothom preocupar com és el cas de què passaria si un asteroide xoques contra la Terra?; també es va reflexionar sobre les teories d’Albert Einstein i de quina manera l’espai es corba. En resum, va ser un cine-fòrum molt interessant i les explicacions molt al detall de la ciència conjuntada amb la pel·lícula. El físic teòric Kip Thorne va ser assessor científic de la pel·lícula per garantir que les representacions dels forats de cuc i de la relativitat fossin tan precises com fos possible. La música i els silencis juguen un paper molt important; les relacions humanes dins de Gargantúa: La drecera còsmica i la relació espai-temps.

Carme Mas – AASCV

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a major informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »