609 76 52 51 -- ASSOCIACIÓ ASTRONÒMICA SANT CUGAT-VALLDOREIX astronomia-junta@astronomia.cat

9 DE MAIG  2017
Ressenya Dr. DAVID JOU

Què és la vida? Comenta el Dr. Jou que avui és un tema de biofísica que ens fan pensar amb la vida. Podem fabricar vida artificial o bé hi ha vida en altres llocs del Sistema Solar?, Cal reflexionar sobre la vida i les estratègies més bàsiques. Les característiques universals són: Metabolisme, Autoregulació (autopoiesis), Reproducció, Evolució. Així, ens preguntem: Hi pot haver altre tipus de vida? (ex. Aigua/C; metà/Sí). Respecte les estratègies de la vida, quins camins tenim per aconseguir-la?, doncs són: orígens de les macromolècules conegudes, la Biologia sintètica. Però, hi ha un camí única cap a la vida?. Aleshores, això ens porta per comentat la matèria de la vida i el seu origen còsmic. Arribats aquí, tenim: Àtoms (formació), dels àtoms a molècules, o sigui, enllaç química: iònic, covalent polar i apolar, ponts d’hidrogen. Cal però, tenir en compte: de molècules a macromolècules (proteïnes, lípids, hidrats de carboni, àcids nucleics; i també pensar en el pont de macromolècules a supramolècules (màquines moleculars, enzim/substrat, DNA/enzims).

 

Carme Mas-AASCV

 

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a major informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »