609 76 52 51 -- ASSOCIACIÓ ASTRONÒMICA SANT CUGAT-VALLDOREIX astronomia-junta@astronomia.cat

RESSENYA

Sr JOAN A. CATALÀ AMIGÓ

8 JUNY de 2017

Buscar una terra versió 2 però no hi ha una terra versió 2, només hi ha el nostre planeta. Tot el nostre cos està format pels processos químics a mida de la nostra terra. Si que s’estan buscant més planetes però no en trobem que hi hagi vida com la que coneixem. Terra versió 1 només hi ha la Terra que és especial, tenim aigua, que és fonamental per viure. Quan la Terra es va formar era un mar de lava, ni hi havia atmosfera….i aigua ben poca, i si n’hi havia es va perdre. Nosaltres estem formats per aigua que ha vingut d’asteroides. Els asteroides són aigua gelada. Els asteroides van omplir de l’aigua la Terra. i la van conservar gairebé tota. La vida basada en el carboni i d’aigua que vènia de fora. El primer component per la vida és l’aigua. Va una repasada a escala dels planetes del sistema solar, explicant l’aigua que pot tenir per exemple Tità; què té més la Terra: doncs depèn del Sol que és una estrella petita, modesta, gens espectacular. Som afortunats tenint el Sol que ens dona vida. La Terra també té una tectònica de plaques que és bo pel cicle de carboni;  aquest cicle regula el cicle regula la temperatura de la Terra perquè funciona a escales geològiques. Tenim també un nucli .metàl·lic fluid i viscós i per això tenim camp magnètic que ens protegeix del vent solar de l’estrella .Tenim estacions suaus, la Lluna…són casualitats per tenir la Terra habitable. Explica què és i significa zona habitable; comenta l’aparició de la vida a la Terra que sembla ser que va ser degut pocs milions d’anys de la seva formació i tenim indicis gracies a les roques, cóm va apareix la vida a la Terra? doncs no ho sabem bé, de fet ni sabem que apareix  aquí però potser va venir d’un altre lloc però si que va venir a llom de meteorits que provenen de Mart. Segueix explicant mons més enllà de nosaltres i presentant amb transparències els planetes descoberts però no sabem si hi ha vida, de fet es detecten indirectament.

AASCV

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a major informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »