609 76 52 51 -- ASSOCIACIÓ ASTRONÒMICA SANT CUGAT-VALLDOREIX astronomia-junta@astronomia.cat

Ressenya observació dia 10 de Juny – en escola el Senglar cultural – Floresta

L’observació popular d’ahir 10 de juny de 2017 va tornar a ser un èxit tant de convocatòria com d’equips participants.
Ens vàrem agrupar 5 equips de telescopis més el Dobson de l’Entitat.
Varen ser al voltant d’unes  100 persones vingudes tant pel Senglar cultural com a traves d’altres xarxes web. L’activitat va començar a les 22h amb una explicació dels diferents tipus de telescopis que veuríem aquella nit i de com s’han d’observar. L’organització va proveir de un micròfon i altaveu perquè l’activitat es pogués seguir be des de tots els indrets de la trobada.
Després vam passar a observar Júpiter amb les seves llunes i bandes gasoses tot esperant que s’anés fent fosc. A les 22:30h i ja caiguda la nit es va fer una explicació del cel d’aquella nit i de les constel·lacions presents. També es van repassar estels, planetes, estrelles dobles, satèl·lits artificials,….Entre els quals es va poder desfruitar del pas del l’Estació Espacial ISS al voltant de les 23:15h.
El fi de festa el va marcar l’observació de Saturn i la lluna. L’activitat es va acabar a les aproximadament a les 0:30h.
Gracies a la generositat en la col·laboració de les 4 persones que van dur els telescopis es va poder portar l’activitat a bon port fent les explicacions pertinents a peu de cada equip.
Els participants van acabar molt entusiasmats amb l’activitat.

Carles Lozano
Vocal coordinador observacions AASCV

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a major informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »