609 76 52 51 -- ASSOCIACIÓ ASTRONÒMICA SANT CUGAT-VALLDOREIX astronomia-junta@astronomia.cat

Ressenya observació dia 10 de Juny – en escola el Senglar cultural – Floresta

L’observació popular d’ahir 10 de juny de 2017 va tornar a ser un èxit tant de convocatòria com d’equips participants.
Ens vàrem agrupar 5 equips de telescopis més el Dobson de l’Entitat.
Varen ser al voltant d’unes  100 persones vingudes tant pel Senglar cultural com a traves d’altres xarxes web. L’activitat va començar a les 22h amb una explicació dels diferents tipus de telescopis que veuríem aquella nit i de com s’han d’observar. L’organització va proveir de un micròfon i altaveu perquè l’activitat es pogués seguir be des de tots els indrets de la trobada.
Després vam passar a observar Júpiter amb les seves llunes i bandes gasoses tot esperant que s’anés fent fosc. A les 22:30h i ja caiguda la nit es va fer una explicació del cel d’aquella nit i de les constel·lacions presents. També es van repassar estels, planetes, estrelles dobles, satèl·lits artificials,….Entre els quals es va poder desfruitar del pas del l’Estació Espacial ISS al voltant de les 23:15h.
El fi de festa el va marcar l’observació de Saturn i la lluna. L’activitat es va acabar a les aproximadament a les 0:30h.
Gracies a la generositat en la col·laboració de les 4 persones que van dur els telescopis es va poder portar l’activitat a bon port fent les explicacions pertinents a peu de cada equip.
Els participants van acabar molt entusiasmats amb l’activitat.

Carles Lozano
Vocal coordinador observacions AASCV

Translate »