609 76 52 51 -- ASSOCIACIÓ ASTRONÒMICA SANT CUGAT-VALLDOREIX astronomia-junta@astronomia.cat

RESSENYA CONFERÈNCIA Dra. MARTA GARCIA MATOS – ICFO
DIA 20 DE SETEMBRE 2018
Sobre les repercussions i efectes de la utilització de la Llum. Llicenciada en Física i doctora el 2005. El seu objectiu és la difusió de la ciència i recerca de les possibilitats de la Llum.
Ens parla de les revolucions fotòniques. Fa una presentació de ICFO i convida a que es pugui investigar. Un especial menció a la dona científica.
Ens parla de les quatre revolucions científiques gràcies a la Llum. Una de les que ja ens afecta és El big data, o dades massives, ja és una realitat. Qualsevol ciutadà, només amb el seu telèfon mòbil, acumula cada dia més i més informació, mentre no deixa de generar-ne de nova. A un nivell més elevat, els científics treballen en com es gestionarà tot plegat i, també, en la creació de nous mètodes que permetin un emmagatzematge més eficient. Una altre revolució és la tecnologia quàntica: serà capaç d’interferir qualsevol missatge que circuli per internet però, també, tindrà la capacitat d’encriptar les seves comunicacions de manera que ningú més les pugui desxifrar. Una altre és l’energia de fusió: El Sol produeix calor a l’espai i Nosaltres volem fer el mateix a petita escala. La fusió és la manera com les estrelles generen energia, però reproduir aquest procés a la Terra no és senzill. Altres camps científics, com la medicina. Els avenços en medicina gràcies als quals s’ha fet importants avenços que actualment ja estan funcionant.

Una excel·lent conferència.

Carme Mas

 

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a major informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »