609 76 52 51 -- ASSOCIACIÓ ASTRONÒMICA SANT CUGAT-VALLDOREIX astronomia-junta@astronomia.cat

 

Hi ha una ciència oculta més enllà dels grans titulars i publicacions científiques; difícilment podrem entreveure la seva presència en revistes científiques de renom, o en l’obertura de grans fòrums internacionals o congressos all over the world . És una ciència callada, subtil i discreta, que lluny d’alimentar fins propis, circumscriu la seva funció al sosteniment d’infraestructures tecnològiques, gestió, formació i desenvolupament de noves capacitats, és la base d’una piràmide que suporta en gran mesura el pes de la ciència , i pilar de la capacitat tecnològica que suposa elevar

Si ho mirem des d’un punt de vista ecològic, qualsevol ecosistema madur i complex, està compost per una àmplia varietat d’organismes transformadors de l’energia continguda en ell, la majoria d’ells són imperceptibles per a l’ull humà, però la seva funció és tan important, que sense la seva existència l’ecosistema simplement no seria el mateix. Éssers pul·lulants, carregats de papers, tubs o prismàtics, circulen amunt i avall buscant solucions pràctiques a problemes quotidians, de vegades nous, de vegades vells coneguts, creant un flux dinàmic de matèria i energia que ” ascendeix ” fins als grans herbívors i depredadors .

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a major informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »