609 76 52 51 -- ASSOCIACIÓ ASTRONÒMICA SANT CUGAT-VALLDOREIX astronomia-junta@astronomia.cat
Carregant Esdeveniments

« All Esdeveniments

  • Aquest event ja ha passat.

“COSMOS – VIDA” 2017

23 febrer 2017 @ 20:00 - 21:30

CONFERÈNCIA: “LLUIRE ALBIR, EL CERVELL I LA NOVA INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL”

Dr. MATTEO CAVALLI-SFORZA – Catedràtic de l’IFAE, UAB


Soci Honorífic de l’Entitat.

El Dr. Cavalli-Sforza és professor d’investigació a l’ Institut de Física d’Altes Energies (IFAE) a la Universitat Autònoma de Barcelona, membre del Comitè Científic dels Laboratori Nazionali di Frascati (Itàlia), del qual és president des de 2006. Porta 40 anys duent a terme experiments amb acceleradors de  partícules i aparells d’astrofísica als laboratoris d’Europa, d’ EE.UU. i d’Àsia.
Ha treballat a les Universitats de Pavia (Itàlia), de Princeton i de California (Santa Cruz) als EE.UU. A l’actualitat, participa en una gran experiment al nou accelerador del CERN de Ginebra, l’ LHC, i a les activitats d’uns comitès científics europeus.
Les recerques de Cavalli-Sforza en física de partícules abracen els principals temes dels últims decennis i s’han dut a terme a laboratoris dels Estats Units (Brookhaven National Laboratory, Nova York; Stanford Linear Accelerator Laboratory, Califòrnia; Fermi National Accelerator Laboratory, Illinois) i europeus (CERN, Ginebra; Deutsche Elektronen-Synchrotron, Hamburg).
També s’ha dedicat a temes d’astrofísica de raigs gamma d’altíssimes energies (Los Alamos National Laboratory, Nou Mèxic; YangBaJing, Xina) i a desenvolupat detectors de partícules (càmeres proporcionals, calorímetres electromagnètics i hadrònics i detectors Cerenkov). aquestes activitats s’han concretat en més de 400 articles en les revistes de més alt  impacte del seu àmbit.

OBERT A TOTHOM I GRATUÏT

ajuntament-sant-cugat    logo-2015       fundacio-damm     LogoTOT

 

Detalls

Data:
23 febrer 2017
Hora:
20:00 - 21:30
Esdeveniment Category:

Recinte

MUSEU SANT CUGAT (CLAUSTRE)
Plaça Octavia
Sant Cugat del Vallès, Barcelona
+ Mapa de Google
Translate »